info@swmd.nl 010-591 8052

91 Matches op stagemarkt

Op de stagemarkt van 2 oktober zijn 91 stage afpraken gemaakt tussen een scholier en een organisatie. Op de markt presenteerden een vijftiental verenigingen en stichtingen en zorg en welzijn, zich aan jongeren door het gesprek over maatschappelijke stage aan te gaan. Banners, verbandmiddelen (ehbo), vlaggen en hoeden, sierden de organisatietafels in de aula van het Lentiz Maaslandcollege.
Nog voor de openingsact begon de ‘handel in stages’ al, men wilde graag! Jump Koch – grondlegger van MaS, oud-docent van de Dalton-mavo in Naaldwijk – opende officieel met een filmpje en korte uitleg over Maatschappelijke stage. In het filmpje had hij foto’s van Hans Strik van stages in onze dorpen verwerkt.
Afspraken als het helpen bij bloemschikken bij Groei en Bloei, Zwarte Piet spelen in de bibliotheek, helpen van een echtpaar met tuinonderhoud tot helpen bij de bingoavond van welzijn, er was keus genoeg. Bij de kraam van het Servicepunt namen leerlingen gretig vacatures mee van organisaties die niet op de markt stonden. Na een uur van matches maken, startte de wedstrijd om de MaSprijs Midden-Delfand.

MaSprijs Midden-Delfland

Scholieren die mee wilden doen, lieten hun match bij de jurytafel zien. Een tiental scholieren beklom om de beurt het podium om te vertellen: Waarom koos jij deze MaS? Özhan Göktürk won de prijs omdat hij op een bijzondere manier aangaf goed te begrijpen wat het betekent iets te doen voor een ander, bij te dragen aan een goede samenleving. Hij heeft zelf een broer met autisme. Özhan koos voor een stage als cameraman bij K. Natuurhistorische vereniging, gaat foto’s en filmpjes maken. Hij kreeg de prijs, een Megawup en een geldbedrag, uit handen van jurylid en wethouder mw. Van Nimwegen.

De  vijfkoppige band  Where’s Jonny uit Maasluis, sloot de avond stevig af met covers en eigen nummers, ondertussen ruimde iedereen zijn spullen op en praatte nog wat na.

MaStagemarkt 2012 zit erop. Deelnemende organisaties zijn tevreden, Maaslandcollege is tevreden. Het organiserende Servicepunt bedankt alle organisaties voor hun tijd en inzet!

Dit jaar waren er meer leerlingen (10) die hier wonen maar bijv. in Delft of Maassluis op schoolgaan. Het Servicepunt benaderde alle scholen met leerlingen uit onze dorpen en hing spandoeken op. Ook was de opkomst van Maaslandcollege leerlingen groter, dan vorig jaar. Helaas hebben we geen scholieren geteld.

Graag tot volgend jaar!