info@swmd.nl 010-591 8052

Aftrap Servicepunt Vrijwilligers

Maasland- Zaterdag 28 augustus viert Maasland het Nazomerfeest. Het dorpshart bruist van sportiviteit, muziek en kraampjes. Bijzonder dit jaar is de loterij voor vrijwilligersorganisaties. Plaatselijke ondernemers hebben fraaie prijzen beschikbaar gesteld. Deze loterij vormt de officiële start van het Servicepunt Vrijwilligers in Maasland.

Om 13 uur zal wethouder mevrouw Nimwegen van Gemeente Midden-Delfland een officieel openingswoord richten tot het aanwezige publiek. In opdracht van de Gemeente en als onderdeel van de Stichting Welzijn Midden-Delfland zal het Servicepunt zich in de nabije toekomst ontwikkelen tot dé Vraagbaak voor organisaties die met vrijwilligers werken. De Vacaturebank zal nieuw leven in worden geblazen, zodat vrijwilligers en organisaties elkaar vinden.
Scholieren, maatschappelijke stagiairs, zijn een nieuw potentieel vrijwilligers. Zij hopen stageplekken te vinden bij de Maaslandse organisaties. Het Servicepunt zal zowel de organisaties als de scholieren hierin van dienst zijn. Het ligt in de bedoeling bijeenkomsten en workshops te organiseren, waarbij organisaties van elkaar en van deskundigen kunnen leren, bijvoorbeeld met als onderwerp fondsenwerving.
Het Servicepunt Vrijwilligers zal zich sterk maken voor een positief imago van vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Vrijwilligers maken Maasland leefbaar en gezellig! Consulent van het Servicepunt, Annette den Ouden (tel.5928052/0613559022), maakt graag kennis met de Maaslanders op de vrijwilligersmarkt van het Nazomerfeest!