info@swmd.nl 010-591 8052

Aftrap Servicepunt Vrijwilligers

Den Hoorn- Zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. De openbare bibliotheek van Den Hoorn organiseert op het plein voor de bibliotheek een Culturele markt van 10.30-13 uur. Diverse kunstenaars en organisaties presenteren zich en kunt afgeschreven boeken kopen. Bijzonder dit jaar is de loterij voor vrijwilligersorganisaties. Bakkerij Holtkamp en tuincentrum Bert van Marrewijk hebben fraaie prijzen beschikbaar gesteld. Deze loterij vormt de officiële start van het Servicepunt Vrijwilligers in Den Hoorn.
Om 11 uur zal mw. Nel van der Hoeven, directeur van Stichting Welzijn Midden-Delfland het Servicepunt officieel openen. In opdracht van de Gemeente en als onderdeel van de Stichting Welzijn Midden-Delfland zal het Servicepunt zich in de nabije toekomst ontwikkelen tot dé Vraagbaak voor organisaties die met vrijwilligers werken. De Vacaturebank zal nieuw leven in worden geblazen, zodat vrijwilligers en organisaties elkaar vinden.

Scholieren, maatschappelijke stagiairs, zijn een nieuw potentieel vrijwilligers. Zij hopen stageplekken te vinden bij de Hoornse organisaties. Het Servicepunt zal zowel de organisaties als de scholieren hierin van dienst zijn.  Het ligt in de bedoeling bijeenkomsten en workshops te organiseren, waarbij organisaties van elkaar en van deskundigen kunnen leren, bijvoorbeeld met als onderwerp fondsenwerving.

 

Het Servicepunt Vrijwilligers zal zich sterk maken voor een positief imago van vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Vrijwilligers maken Den Hoorn leefbaar en gezellig! Consulent van het Servicepunt, Annette den Ouden (tel.5928052/0613559022), maakt graag kennis met de inwoners van Den Hoorn op de Culturele Markt van 11 september!