info@swmd.nl 010-591 8052

Fondsen geven geld

Geen reacties

Commissie Schoolvoorstellingen Maasland heeft voor dit schooljaar een partner gevonden in de Lionsclub, zodat zij door kunnen gaan met het organiseren van voorstellingen voor de basisscholen. Vockestaert heeft goede perspectieven om toiletten en wasbakken te kunnen realiseren op de educatieve boerderijen.  ‘Gedoe aan de Gaag’ -musical in Schipluiden 2013- heeft contact gelegd met het Omgevingsfonds. St. Caecilia muziekvereniging is druk op zoek naar geldgevers voor hun project ICE dat ze volgend jaar in theater de Veste willen uitvoeren. Scouting Maasland heeft vergevorderde plannen voor een nieuw gebouw, daarbij zou fondsengeld goed van pas kunnen komen. Scouting leent de z.g. fondsendisk via het Servicepunt Vrijwilligers, waarop honderden fondsen vermeldt staan.

…Zomaar een greep uit de resultaten die de twee fondsenavonden opleverden. Fondsen geven geld aan maatschappelijke doelen. “Ik wist niet van het bestaan van fondsen. Er is geld bij fondsen, ze willen graag dat je een aanvraag doet””, reageert een deelnemer. “Ik heb via de website van het fonds een aanvraag gedaan. Het viel me eigenlijk best mee qua tijdsbesteding. Het wijst vanzelf, je moet het gewoon doen”, geeft een ander aan. Op de avonden waren drie grote fondsen te gast: Fonds 1818, Loswal de Bonnen en het Omgevingsfonds. Mw. van Nimwegen attendeerde iedereen op de Promotiesubsidie van het Recreatieschap. Verder deden ook 2 serviceclubs mee: de Lions van Maasland, de dames Soroptimisten/Delft-Midden-Delfland. Het Coöperatiefonds van de Rabobank (Westland) haakte de tweede avond ook aan.

Voor vrijwilligersorganistaties die de fondsenavonden gemist hebben is het ‘Handboek vermogensfondsen voor de aanvrager’, geschreven door Esther Leeuw, een aanrader. Voor de erfgoedsector is heel bruikbaar ‘Heb je wel gehoord van de Zilveren vloot’, door Jan Klumper en Marjolein Lamme. Via het Fondsenboek (bibliotheek) of via internet zijn honderden fondsen vindbaar. Het is zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen, want met fondsengeld kun je jullie wensen waarmaken. Het Servicepunt Vrijwilligers kan je op weg helpen. De 40 deelnemers & het Servicepunt en uitvoerend Bureau Scheffer en Groenewoud uit Schiedam kijken met plezier terug op de fondsenavonden.