info@swmd.nl 010-591 8052

Jonge vrijwilligers voor Den Hoorn

Den Hoorn – Jonge vrijwilligers voor uw organisatie? Op woensdagavond 17 november krijgt u daarvoor vele ideeën aangereikt. Het Servicepunt Vrijwilligers nodigt u van harte uit voor de avond over Maatschappelijke stages om 19.30 uur in de Kickerthoek, Pr. Willem Alexanderhof 2. Vanaf schooljaar 2011-2012 doen middelbare scholieren minimaal 30 uur vrijwilligerswerk als onderdeel van hun lesprogramma. Dit schooljaar zijn de meeste scholen er al volop mee aan de slag.

Jos Ruigrok, maatschappelijk stagecoördinator van het Lentiz Maaslandcollege, vertelt u over zijn activiteiten. Ook zullen twee leerlingen hun goede ervaringen met u delen. Hierna gaat u vanuit een leuke werkvorm zelf MaS-klussen bedenken voor uw organisatie en voor andere organisaties. Geinspireerd en met een pakket nieuwe mogelijkheden sluit u de avond af.
Maatschappelijke stages zijn een unieke kans om jongeren kennis te laten maken met uw organisatie. De tijd die u steekt in begeleiding, krijgt u dubbel terug door hun frisse kijk, hun energie, hun praktische aanpak, hun kennis van nieuwe media. Ook dingen die vaak blijven liggen,kunnen juist zij oppakken. Biedt hen de kans zich in te zetten voor de samenleving! Geef u op voor de informatieavond door een mail te sturen naar a.denouden@swmd.nl (Annette den Ouden) of telefonisch of tel. 010 5928052.