info@swmd.nl 010-591 8052

MaS magazine Midden-Delfland is uit!

Christiaan van Vliet heeft van Annette den Ouden het eerste exemplaar van het MaS magazine Midden-Delfland uitgereikt gekregen.
Christiaan heeft het afgelopen jaar maatschappelijke stage gelopen (MaS) en heeft een recordaantal van 189 uur gemaakt in het verzorgingshuis de Triangel in De Lier. Hij is hiermee uitgeroepen tot uren-kampioen MaS 2011-2012.

“Ik maakte de uren in en rond de keuken. Ik heb de tafels gedekt, eten opgediend en eigenlijk het belangrijkste; tussendoor maakte ik een praatje met de ouderen. Als ik een keer niet kon, werd gevraagd: Waar was je?” Hij vertelt dit met veel enthousiasme en beveelt deze stage aan voor jongeren die dit jaar in de tweede klas zitten en hun stage mogen gaan lopen. “Ouderen hebben interesse in jongeren. Ze horen ons graag vertellen waar we op school en thuis mee bezig zijn”
Het magazine geeft een kleurrijk beeld van verschillende plekken waar maatschappelijk stage gelopen kan worden. Het magazine laat zowel vrijwilligers van verenigingen, als de jongeren zelf vertellen over hun maatschappelijke stage ervaringen. Het magazine geeft een goed beeld van de mogelijkheden voor MaS.
Het magazine wordt deze week verspreid door heel Midden-Delfland. 1000 Jongeren tussen de 13 en 16 jaar krijgen een exemplaar op de deurmat. Verenigingen en stichtingen krijgen 5 exemplaren om ideeën op te doen voor maatschappelijke stage. Annette de Ouden, van Servicepunt Vrijwilligers, dat MaS ondersteunt, is tevreden over de uitstraling van het magazine.
Als dit magazine je inspireert, kom dan als organisatie of als scholier naar de Maatschappelijke stagemarkt op dinsdagavond 2 oktober in het Lentiz Maaslandcollege van 19.30 uur tot 21.00 uur. Vanaf 21 uur is er een live muziek optreden van de band Where’s Johnny. Verenigingen en organisaties die willen deelnemen aan deze stagemarkt kunnen zich aanmelden voor deze markt bij Annette den Ouden, a.denouden@swmd.nl of 06-13559022. Voor scholieren is de markt vrij toegankelijk.

Klik hier voor masmagzine – deel 1 organisaties
Klik hier voor masmagazine – deel 2 stagiairs

Het mas-magazine kwam tot stand in samenwerking met JSO (Jeugd Samenwerking Ontwikkeling) in Gouda.