info@swmd.nl 010-591 8052

Meenemers van Ondernemersmanifestatie 20-11

‘Maatschappelijk voorop’ was het thema van de Ondernemersmanifestatie van Gemeente Midden-Delfland op 20 november 2014 bij Werkse! (voorheen: Combiwerk). Midden-Delfland is de tweede Duurzaamste gemeente van Nederland! Bij duurzaam ondernemen denk je al snel aan milieubewust, recycling, energiebesparing en dergelijke. Maar een duurzame bedrijfsvoering/instelling kent ook een ‘mens-accent’ (MVO People). Dan gaat het om goed werkgeverschap, sociaal verantwoord inkoopbeleid, arbeidsparticipatie (ook mensen met een beperking mogen meewerken) en BETROKKENHEID op de SAMENLEVING, dus op het dorp, op verenigingen, scholen, zorginstellingen, burgerinitiatieven. “Wij hebben hier al een participatiesamenleving”, zei burgemeester Arnoud Rodenburg, treffend. Nel van der Hoeven en ik (Annette den Ouden) hebben veel ondernemers gesproken over onze initiatieven tot een Masterclass Betrokken ondernemen voor ondernemers, en een Beursvloer ‘Midden-Delfland onderneemt’ op 16 februari.

Ondernemers juichen ons streven toe om een nieuwe impuls te geven aan samenwerking tussen ondernemers en verenigingen/maatschappelijke organisaties, maar zien niet direct kansen voor een masterclass of beursvloer, want er ís al veel samenwerking, er gebeurt al veel. Ondernemers geven tijd, geld en materialen aan verenigingen. Ieder kent elkaar en weet elkaar te vinden en ondernemers zijn zelf actief op verenigingen.

‘Matches maken’, dat is een afspraak tussenbeide waarbij ondernemer en vereniging béiden voordeel hebben, vinden ondernemers zeker interessant.

In januari houden we dan ook in elk dorp een workshop rond dit thema voor de verenigingen. Als je iets krijgt van een ondernemer, dan kun je ook iets teruggeven. Reclame bijvoorbeeld, maar wat is er nog meer mogelijk? Zie bericht Workshop Den Hoorn/Schipluiden/Maasland onderneemt.
We blijven in goed overleg met de ondernemersverenigingen, ons programma is nog open. Misschien komt er een Beursvloer in Den Hoorn of sluiten we aan bij een Beursvloer in Westland of Delft?

Het servicepunt is blij met een werkgroep waarin Jose van Winden en Elena Maloni willen meedenken over goede netwerkvormen voor Midden-Delfland. Mocht je ook mee willen denken, welkom!

We gaan samen stappen zetten in Verbindingen maken, Elkaar versterken, Elkaar vinden als maatschappelijke organisaties, ondernemers en overheid. In deze tijd van bezuinigingen, maken creatieve innovatieve samenwerkingen het verschil.

Dankbaar voor onze samenhang!

SWMD droeg bij aan de programmering van de Ondernemersmanifestatie ‘maatschappelijk voorop’ i.s.m Brenda Kooy van Bamos in Den Hoorn.

Collega Susanne Janssen ging op de manifestatie het gesprek aan over Werk & Mantelzorg (s.janssen@swmd.nl)