info@swmd.nl 010-591 8052

NL-Doet: Een dag voelen wat vrijwilligerswerk met je doet

Maasland – Er zijn zeker tien leuke ideeën geboren op de avond van het Servicepunt Vrijwilligers over NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Als de aanwezige organisaties hun plannen uitvoeren, dan bruist het op 18 en 19 maart van het vrijwilligerswerk in Midden-Delfland.
Het landelijke Oranjefonds zet hoog in: vorig jaar deden 150.000 mensen vrijwilligerswerk met NLdoet overal in het land. Dit jaar hoopt men op 250.000 mensen. In 2010 werden er 3400 ‘klussen’ gedaan, dit jaar streeft het fonds naar een ruime verdubbeling. Ook Midden-Delfland gaat daaraan meehelpen. Activiteit in élke dorpskern, dat is het doel. Er liggen al leuke plannen. Museum De Schilpen in Maasland biedt publiek op 19 maart als promotie de gelegenheid in hun oude stijlkamer op de foto te gaan. Oma, moeder, dochter, dat levert vast een bijzonder portret op.

De jaarlijkse potgrondactie van ODO-korfbalvereniging Maasland doet mee. Het clubgebouw van Scouting Schipluiden helpen schilderen, dat is een buitenkansje van eens in de drie jaar! Inschrijven voor deze verfklus, regelt u op de website van NL doet. Maar misschien wilt u liever een dagje uit met verstandelijk gehandicapte bewoners of wilt u tegen betaling voor het goede doel meedoen aan Djambé doen of Afrikaanse dans in Den Hoorn voor St. Waterlife? Of tuinieren bij Akkerleven in Schipluiden? Kijkt u maar eens op de website van NL doet / Midden-Delfland, dan vindt u steeds meer leuke ‘klussen’ om aan mee te werken of meldt u bij genoemde organisaties. Jongeren kunnen meedoen om maatschappelijke stage-uren te maken. Ook Scouting Maasland, St. Welzijn en de ouderenbonden nemen deel, maar hoe precies dat blijft nog even onder de pet. Met een dag inzet helpt u organisaties die het van vrijwilligers moeten hebben geweldig. Een dag van ontmoeting, samenwerken, plezier, betekenis, daar lopen Midden-Delflanders toch warm voor? Nadere info: Servicepunt Vrijwilligers tel. 010 5918052