info@swmd.nl 010-591 8052

NLdoet, was goed

Geen reacties

Midden-Delfland- Meer dan 150 vrijwilligers van zeker 10 organisaties waren afgelopen vrijdag en zaterdag volop in touw met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op de regionale omroep WOS zijn er fraaie beelden van te zien, gemaakt door vrijwilligers van de WOS. Vrijwilligerswerk stond letterlijk in het zonnetje, want wat scheen het zonnetje lekker, wat was de sfeer goed. Vele Midden-Delflanders zetten zich in als vrijwilliger tijdens nldoet, maar vaak ook het hele jaar door, bij onze sportverenigingen, natuurverenigingen, muziekverenigingen, zorginstellingen, scholen enz. Vrijwilligers brengen gezelligheid in onze dorpen.

Wat werd er hard geklust en gesnoeid bij Scouting Maasland. Bij VV-Schipluiden/werkgroep Wolf vlogen de takken om je oren, het sportpark is weer netjes. Op de zorgboerderij hebben dames(!) een trampoline in elkaar gezet en een picknickplek ingericht voor de clienten die door de week de boerderij bezoeken. Koffiedrinken op hooibalen, pannenkoeken eten, de zorgboerin besteedde zorg aan haar ‘vrijwilligers voor een dag’.
Stichting Waterlife Den Hoorn heeft goede promotie gemaakt vanachter de kraam bij de bloemenzaak aan de Hof van Delftstraat. Wethouder Tineke van Nimwegen zette zich vrijdagochtend enthousiast in voor deze stichting. Burgemeester Arnoud Rodenburg hielp George Haring met de maaltijdbezorging aan ouderen. Wethouder Ageeth van den Heuvel toonde haar betrokkenheid bij de opschoonactie van de ouderenbonden en scouting Maasland. De ouderenbonden hebben heel wat hobbels moeten overwinnen, zij verdienen een extra compliment voor hun doorzettingsvermogen!

Museum De Schilpen pakte uit met een open dag. Bijzondere generatieportretten zijn gemaakt van kleinkind,kind, moeder, oma in de stijlkamer van het museum. Het bruiste er van vrijwilligers. Op basisschool de Schutse hebben maatschappelijke stagiairs onkruid gewied, geschoffeld, een schuur geverfd en geholpen met de creamiddag. In de zaal van Singelhof in Maasland ontmoetten zorg- en huishoudelijk medewerkers hun clienten -waar ze thuis zorgverlenen- op een gezellige koffiemiddag. Meestal is er niet veel tijd voor een praatje, nu zeker wel. En het Promotieteam van het Servicepunt Vrijwilligers reisde de nldoetklussen en andere vrijwilligersorganisaties af om leuke foto’s te maken, bedankt vrijwillige fotograaf.

Midden-Delflanders en markante Midden-Delflanders hielpen mee. Diverse directeuren, een lion, fractieleden van politieke partijen, winkeliers die producten sponsorden: samen maakten we nldoet goed.