a.denouden@swmd.nl 010-591 8052

Prijzen voor vrijwilligerswerk

Midden-Delfland – Gemeente Midden-Delfland reikt in het najaar diverse prijzen uit in het kader van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. De gemeente wil daarmee haar waardering laten blijken aan vrijwilligersorganisaties en aan jongeren die vrijwilligerswerk doen op het voortgezet onderwijs (maatschappelijke stage). Ook laat de gemeente graag zien hoe divers vrijwilligerswerk is in Midden-Delfland, want onze dorpen zijn 150 vrijwilligersorganisaties rijk!

Schipluidense vrijwilligersorganisaties gaan strijden om de Innovatie-award in, Maaslandse organisaties om de Competentie-award en Hoornse organisaties om de Verbindings-award. Van de inzendingen maakt het Servicepunt vrijwilligers een expositie waar inwoners hun stem kunnen uitbrengen. Daarnaast is een vakjury actief. De gemeente reikt de prijzen uit op een dorpsevenement.

Scholieren gaan onderling een competitie aan om de Passie-award. Zij kunnen in september topstages (gelopen stage) of droomstages (stage-idee) aanmelden. Vrijwilligersorganisaties krijgen de mogelijkheid hun aanmeldingen te bekijken en te beoordelen via de website van het Servicepunt Vrijwilligers Midden-Delfland. Tijdens de eerste stagemarkt van Midden-Delfland vindt de Passie-award uitreiking plaats.

De vier winnaars gaan door voor de landelijke wedstrijd in het kader van het Europees Jaar.
Organisaties en scholieren zullen niet alleen strijden om ‘de eer’, er is meer. Volg de publiciteit dus maar goed de komende periode via onze websites, De Schakel of via twitter vrijwilligersMD.
Handen ineen en handen op elkaar. Het is Europees Jaar!