info@swmd.nl 010-591 8052

Scouting wint VerbindingsAward van Den Hoorn

Den Hoorn – Afgelopen woensdag nam Ivo van der Lans van Scouting Den Hoorn VerbindingsAward en een waardecheque in ontvangst van wethouder mw. T. Van Nimwegen. Naast Scouting nomineerde ook Stichting Waterlife Africa zich voor de award. Een zestal inwoners hebben in de week voorafgaand gebruik gemaakt van de stemmogelijkheid in De Hoornbloem. Een onafhankelijke jury heeft de uiteindelijke winnaar gekozen. Op de feestelijke uitreikingsavond presenteerden diverse organisaties zich, sommigen met een demonstratie.

Gemeente Midden-Delfland doet mee aan het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk en complimenteert het vrijwilligerswerk per dorp met een prijs. In Den Hoorn kregen vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid zich aan te melden voor de VerbindingsAward. Twee organisaties meldden zich.
Scouting wint de prijs voor de ‘verbinding’/samenwerking, die ze twee jaar geleden aanging met het Sionsfeest van Oranjevereniging Juliana. Scouting verzorgt het waterspektakel op het Sionsfeest. Het Sionsfeest verbindt, brengt mensen bij elkaar. Bovendien is er een nauwe verbinding met plaatselijke ondernemers die bijdragen aan dit dorpsfeest. Servicepunt Vrijwilligers meldt Scouting aan voor de landelijke wedstrijd om de VerbindingsAward.
Stichting Waterlife Africa, verbindt twee werelden en onderneemt acties om geld in te zamelen voor watertorens in Afrika. Door de inzet van Stephen Kouma, Daenna Boeters en andere vrijwilligers, verbetert het leven van duizenden Afrikanen, want schoon drinkwater is van levensbelang. Hun inzending voor de VerbindingsAward was te beknopt en zegde daardoor te weinig over ‘verbinden’. De stichting zoekt bestuursleden.

Presentatiemarkt
Diverse Hoornse organisaties melden zich aan voor de Presentatiemarkt van deze avond. De bibliotheek en volleybal presenteerden zich, bridgeclub Kras, de schaakvereniging en de biljarters toonden hun spel. De markt was een initiatief van De Hoornbloem en Servicepunt Vrijwilligers. Vanwege de geringe deelname zal er in 2012 voor een ander tijdstip worden gekozen, namelijk een zaterdag in de maand juni. In de aanloop naar het nieuwe (sport-)seizoen zijn verenigingen hopelijk meer geïnteresseerd zich te presenteren, demonstraties te geven en leden te werven. De Hoornbloem leent zich uitstekend om andere vrijwilligers en verenigingen te ontmoeten en van elkaar te leren.

Gratis toegang Efteling
Scholieren die maatschappelijke stage gaan doen of vorig schooljaar deden èn die in Midden-Delfland wonen of schoolgaan kunnen nog t/m zondag 2 oktober meedoen aan de wedstrijd om de Passie-Award en een geldbedrag en toegangskaarten voor de Efteling winnen. Zie www.vrijwilligerswerkmiddendelfland.nl. De uitreiking van de awards is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Midden-Delfland en het Servicepunt Vrijwilligers Midden-Delfland.