info@swmd.nl 010-591 8052

Stemronde in Maasland

Maasland – Vanaf maandag 15 augustus kunnen Maaslanders meebeslissen over wie de Competentieprijs van het Vrijwilligerswerk verdient door een stemformulier in te vullen in de ’s-Herenstraat. De winnaar ontvangt de prijs uit handen van wethouder mw. T. van Nimwegen op het Nazomerfeest en mag een wens ter waarde van 500 euro in vervulling laten gaan. Kanshebbers/genomineerden zijn: Maaslandse Harmonie CMV, voetbalclub MVV’27, Historisch Museum De Schilpen, Scouting, Zonnebloem Maasland en korfbalvereniging ODO. Breng uw stem uit.

De inzendingen van genoemde verenigingen en stichtingen kunnen inwoners bekijken langs de route van het Nazomerfeest achter diverse ruiten van woonhuizen op posters. Uw keuze kunt u aangeven op een stemformulier dat u vindt bij kapper Hairstart en aan het prikbord bij AH. Een ingevuld stemformulier post u op nr 1a in de groene brievenbus van het Kreatiehuis. De stemperiode is van maandag 15 t/m woendag 24 augustus.

Competentie?
Vrijwilligerswerk biedt mensen de mogelijkheid vaardigheden (competenties) te leren. Je kunt daarbij aan allerlei dingen denken: training geven, doe-het-zelfvaardigheden, sociale vaardigheden, plannen, samenwerken enz. Welke van de genomineerden doet veel of op bijzondere wijze aan competentieontwikkeling? U kunt daarbij denken aan jeugdopleiding, cursussen voor vrijwilligers, doorgroei mogelijkheden binnen de club, opleidingsplaatsen voor stagiaires, vaardigheidsontwikkeling.

Feestelijke uitreiking
De uitreiking van de prijs, de zogenaamde ‘Meer dan handen award voor Competentie’, is om 13.30 uur op de Muziekvlonder van het Nazomerfeest van 27 augustus. De gemeente Midden-Delfland reikt de prijs uit in het kader van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk als blijk van waardering voor vrijwillige inzet. De winnaar gaat door voor de landelijke wedstrijd om de Meer dan handen awards. Nadere informatie vind u op de website van het Servicepunt Vrijwilligers www.vrijwilligerswerkmiddendelfland.nl of www.vrijwilligerswerk.nl.
Vrijwilligerswerk verdient een applaus, u bent toch ook aanwezig bij deze uitreiking?

Het Servicepunt Vrijwilligers dankt kapper Hairstart, het Kreatiehuis en bewoners ’s Herenstraat voor hun spontane medewerking.