a.denouden@swmd.nl 010-591 8052

Veilige vereniging? Thema avond in Den Haag

IMG_4466Veilige materialen, brandveiligheid, EHBO, daar besteed jullie vereniging of organisatie de nodige aandacht aan. Ook een sociaal veilige vereniging vinden jullie belangrijk. Waarschijnlijk zijn er gedragsregels opgesteld waaraan leden, ouders en vrijwilligers zich moeten houden. Zo kun je elkaar aanspreken en hou je het gezellig! Wellicht staan daarin regels die seksueel getint ongewenst gedrag inperken en is er een vertrouwenspersoon aangesteld, maar misschien ook (nog) niet.

Helaas lezen we met regelmaat berichten in de media over mannen die richting kinderen grenzen over gaan (Benno L., Robert M.) en met de filmende vrijwilliger op de hockeyclub in Wassenaar kwam het best dichtbij.

Wat kun je doen om jullie club of organisatie veiliger te maken?

Tijdens de workshop verkennen we het onderwerp, bespreken we praktijksituaties aan de hand van dvd-beelden en krijg je de laatste nieuwe ontwikkelingen mee over gratis VOG’s en de landelijke Registratielijst.

Na afloop kun je met dit onderwerp verder op jouw club.

Els Coppens (CJG Midden-Delfland) en Annette den Ouden (Servicepunt vrijwilligerswerk  van St Welzijn Midden-Delfland) staan garant voor een praktische workshop!

Je kunt je tot 1 april aanmelden via a.denouden@swmd.nl o.v.v. naam organisatie, namen deelnemers (max.2) en telefoonnummer van de contactpersoon.

Locatie en tijd

Dinsdag 7 april Zaaltje in Centrum voor Jeugd en Gezin, Julianaplein 5, Den Hoorn

Dinsdag 14 april Zaaltje bij de Dorpskerk, Dorpsstraat 3, Schipluiden

Dinsdag 21 april Zaal Singelhof, Hofsingel 18, Maasland (via gps: Hammerdreef 5)

Tijd: 19.30 – 21.30 uur