info@swmd.nl 010-591 8052

Verbinden mensen verdient prijs Den Hoorn

Den Hoorn – Hoornse vrijwilligersorganisaties verdienen een gemeente-compliment in de vorm van De Verbindingsprijs (award) van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Want dankzij het werk dat vrijwilligers met overgave doen in sport, muziek, ontmoeting, cultuur, natuur of hobby, is het goed wonen in Den Hoorn. Verenigingen, stichtingen, initiatieven brengen mensen bij elkaar. De gemeente Midden-Delfland nodigt vrijwilligersinitiatieven dan ook van harte uit zich te nomineren voor de Verbindingsprijs, een fraaie award met daarbij vervulling van een wens tot 500 euro. Meedoen is eenvoudig.

Aanmelden op A4-poster
In Den Hoorn zijn zeker vrijwilligersorganisaties met initiatieven die verbinden. Misschien betrok u basisschooljeugd, werkt u samen met een plaatselijk bedrijf, schiep u mogelijkheden tot ontmoeting van oud en jong, ‘arm en rijk’, verstandelijk beperkt en niet beperkt, organiseerde u een plaatselijk feest, werkt u samen met andere verenigingen? Hoe brengt u mensen bij elkaar? Laat het de gemeente via het Servicepunt Vrijwilligers weten op 1 A4-papier met daarop uw motivatietekst+foto. Dit A4tje zal dienen als poster. De poster-inzendingen worden vanaf 10 september tentoongesteld op de ramen van De Hoornbloem, dan kan iedere Horenees zijn stem uitbrengen op één van de inzendingen en zo naast de vakjury meebeslissen over wie de Verbindingsprijs van Den Hoorn het meest verdient. Inzendingen t/m 9 september aan a.denouden@swmd.nl of Hofsingel 18, 3155 AL Maasland. Er volgt een feestelijke uitreiking.

Richtlijnen award voor Verbinding
De award beloont het stimuleren van ontmoe¬tingen tussen mensen door vrijwilligerswerk, het bij elkaar brengen van partijen, van mensen, van groepen en van organisaties om te laten zien wat men voor elkaar kan betekenen. De award beloont het initiatief dat gericht is op het kennis maken met de ander, waardoor nieuwe verbindin¬gen en vooruitzichten kunnen ontstaan. Kernwoorden zijn: ontmoeting, sociale samenhang, integratie, buurtcontacten, oud en jong (computerlessen, mobieltjes), maatjescontacten, coaching vanuit bedrijfsleven, kennismaken met culturen, verhalen van mensen naar boven halen, netwerken opzetten enz.
De Hoornse winnaar gaat door voor de landelijke wedstrijd om de ‘Meer dan Handen award’ voor verbinding.