a.denouden@swmd.nl 010-591 8052

Wedden dat?

1 reactie

Midden-Delfland – Op dinsdag 4 september om 19.30 uur verzorgt het Servicepunt Vrijwilligers een workshop. In een zaaltje van het gemeentehuis van Schipluiden kunt u met elkaar brainstormen over wat jongeren aan uw vrijwilligersorganisatie zouden kunnen toevoegen. Misschien heeft u taken die leuk en zinvol zijn voor hen? Als u jongeren laat meelopen, kunt u iets van uw bevlogenheid aan hen doorgeven. Jongeren zijn goed met computers en sociale media, geven u extra handen bij een activiteit, willen een onderzoekje voor u doen, brengen een frisse wind. Als u hen inschakelt, haken ze niet zo snel af als pubers, wanneer vrienden/vriendinnen & uitgaan, lonken… Tijdens de workshop krijgt u naast ideeën ook tips voor het omgaan met deze jonge vrijwilligers.
Zoals inmiddels algemeen bekend is, doen jongeren tijdens hun middelbare schoolperiode 30 uren vrijwilligerswerk. Die dertig uren mogen ze maken bij één organisatie, maar ze kunnen ook uren verzamelen bij meerdere clubs. Vraag het u gewoon eens af: wat kunt en wilt u onze Midden-Delflandse jongeren (nog meer) bieden en laat u inspireren op de workshop. Wedden dat er bij elke stichting of vereniging klussen voorhanden zijn?

Uitnodiging borrel

Deelname aan de workshop is een goede voorbereiding op uw deelname aan de maatschappelijke stagemarkt van Midden-Delfland ‘Mas-Match 2012’ op 2 oktober, waarvoor het Servicepunt u van harte uitnodigt. Deze markt is een ontmoetingsplek voor organisaties en jongeren om stageafspraken te maken. Dit jaar sluiten we de markt af met een gezellige borrel en live-muziek.
Deelname aan de Workshop ‘maatschappelijke stage’ is kosteloos voor u. Uw aanmelding kunt u doorgeven via: a.denouden@swmd.nl, max. twee personen per organisatie. Voor vragen kunt u Annette den Ouden benaderen.