Waarom vrijwilligerswerk?

Waarom vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is een zinvolle en plezierige vrijetijdsbesteding. Vrijwilligerswerk doe je voor elkaar, voor het goede doel of voor de club. Vrijwilligerswerk is er in vele variaties. Je kunt creatief bezig zijn of een website bijhouden, notuleren, wilgen knotten, gezelligheid brengen; er is altijd vrijwilligerswerk dat bij jouw talenten past. Een keer in de maand, een paar keer in het jaar of elke week? Jouw tijd is welkom!


10 Redenen om vrijwilligerswerk te doen

Het staat goed op je CV
Je laat aan een werkgever zien dat je verder kijkt, dat je betrokken bent op de samenleving. Op vrijwel elk sollicitatiegesprek krijg je de gelegenheid te vertellen over het vrijwilligerswerk dat je doet.

Nieuwe vaardigheden leren
Je kunt denken aan: creativiteit verder ontwikkelen, organiseren, scheidsrechteren, vergaderen, samenwerken, plannen, computervaardigheden, koken, bakken.

Groei
Ook in vrijwilligersorganisaties kun doorgroeien. Er zijn teams (commissies), coördinatoren en besturen actief. Je doet er waardevolle ervaring op, die je kunt gebruiken in je werk.

Leuke nieuwe mensen leren kennen
Je hoort bij een groep mensen die – net als jij – plezier beleven aan wat ze doen.

Je maakt er anderen blij mee. Jouw hulp is meer dan welkom.

Je nuttig maken
Als jij er -samen met de andere vrijwilligers- niet bent, gebeurt er simpelweg niets! Dan is er geen voetbaltraining, geen koffieochtend, geen concert, geen dag uit, geen vereniging die opkomt voor natuurwaarden.

Je kunt er iets van jezelf in leggen en daar trots op zijn

Van betekenis zijn
– Je ziet resultaten van je inzet: Soms is het de lach van een oudere, soms is het een schouderklop van een vader op het sportveld. Het plezier dat anderen beleven, motiveert je.
– Je behartigt belangen. Je bent een serieuze gesprekspartner voor Gemeente of andere partij
– Je maakt er werk van geld bijeen te brengen voor een goed doel in Nederland of het buitenland (Unicef, Amnesty, kankerpatiënten enz.)

Uit betrokkenheid  Vrijwilligerswerk doe je, omdat je hart hebt voor je club, de school van je kinderen of de mensen in de kerk

 

Wat zeggen jullie zelf?

Net dat beetje extra liefde en zorg kunnen geven…xxx
Om iemand te helpen die het moeilijk heeft
Een kleine moeite maar veel plezier voor beide!
Het is belangrijk voor de samenleving; geeft veel voldoening, energie, is gezellig
Omdat ik me op een heel andere manier nuttig kan maken en druk heeft een mens het altijd…
Je geeft wat, maar je krijgt ook wat!