“Er is altijd wel wat te doen” – Martijn van Leeuwen (19)

“Er is altijd wel wat te doen” – Martijn van Leeuwen (19)

“Er is altijd wel wat te doen”
Martijn van Leeuwen (19) uit Maasland werkt al bijna 8,5 jaar als vrijwilliger bij de hertenkamp in Maasland. Aanvankelijk kwam hij om te spelen maar al snel vond hij het leuk om de handen flink uit de mouwen te steken. “En er is altijd wel wat te doen!”

Naast de ingang van het hertenkamp staan twee regentonnen die het hemelwater opvangen. In het gebouw liggen overgebleven broden van de bakker die voor de dieren nog goed te verorberen zijn. Lekker duurzaam bezig dus! Het is een heerlijk onderkomen aan de rand van Maasland. Niet alleen de vele dieren hebben het er naar de zin, ook de talloze kinderen die graag komen spelen genieten er met volle teugen. En wilt u kakelverse eitjes? Dan kunt u gewoon iedere ochtend terecht. Het hertenkamp heeft een vaste beheerder en het is er druk met herten, geiten, schapen, pauwen, konijnen, kippen, cavia’s, eenden en de zes kangoeroes. De Vlaamse reuzen zijn ook echt reusachtig en regelmatig is er een nest vol jong spul.

Uitdaging

Vorig jaar bestond het hertenkamp vijftig jaar en Martijn mocht dat organiseren. Een mooie uitdaging voor de nu tweedejaars student bouwkunde.  “Ik kom hier graag hoewel ik door mijn studie nu wel wat minder tijd heb.” Behalve dieren en vrijwilligers zijn er allerlei leuke mogelijkheden om te spelen. Het hertenkamp grenst aan de vijver waar de eenden lustig dobberen. “We hadden wel eens dieren die niet konden blijven vanwege hun gedrag,” zegt Martijn. Bijzonder zijn natuurlijk de wallaby’s, de kleine kangoeroes. “Ooit zijn ze wel eens ontsnapt over het ijs. Dat gaf commotie in het dorp!”

Servicepunt Vrijwilligerswerk

Martijn is de vaste fotograaf en hij houdt de website en facebook bij. “We zijn ook aangesloten bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk van St. Welzijn Midden-Delfland. Via hen komt er af en toe wel eens iemand bij die het leuk vindt om ons te helpen. We krijgen ook hun nieuwbrief en daar staan goede tips in. Tijdens de NL doet-actie pakken we extra klussen op waar we anders niet aan toekomen. Trouwens, met Kerst hebben we hier natuurlijk gezellig een kerstboom staan. De kuikentjes staan er dan gewoon onder. Dat is weer eens wat anders.”

 

Tekst en foto: GvW-T

 

Onderschrift foto: Martijn van Leeuwen brengt veel vrije tijd door in het hertenkamp