“Ik vind organiseren heel leuk” – Dorien 26 jaar

“Ik vind organiseren heel leuk” – Dorien 26 jaar

Toen men op zoek was naar de juiste kandidaat voor  de Jonge Vrijwilligersprijs, waren er maar liefst drie verenigingen die zonder aarzelen Dorien Keijzer naar voren schoven: De Stichting De Dorpshoeve, de Oranjevereniging Schipluiden en de EHBO-vereniging. Uiteindelijk ging Dorien er inderdaad met de prijs vandoor. Terecht! Maar hoe komt zo’n jonge meid ertoe om zoveel vrijwilligerswerk te doen?

Organiseren

Dorien moet lachen om die vraag. “Haha, ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan, dat hoort gewoon bij me.” Ze begon toen ze een jaar of 8 was als minsdienaar. Ze wilde graag onderwijsassistente worden en deed de vierjarige opleiding gevolgd door de versnelde opleiding voor activiteitenbegeleiding. “Dat is mij op het lijf geschreven. Ik vind het heel leuk om dingen te organiseren.”

“Ik kom overal!”

Sinds 2007 behoort Dorien bij de vrijwilligers die De Dorpshoeve draaiende houden. Achter de bar, in de keuken of bij het Repair Café. Sinds zij een tweede baan erbij heeft, komt ze daar wel wat minder. “Ik heb maar 24 uur in een dag zitten.” Wat vrijwilligerswerk betreft, kwam er wel steeds wat bij voor Dorien. “Dat is het leuke van een dorp. Je hoort het vanzelf als er ergens dringend mensen nodig zijn.” Tien jaar lang werkte ze bij de Oranjevereniging die onlangs helaas volledig opgehouden is. Verder sjouwt ze regelmatig met een EHBO tas rond op evenementen. “Drekrees, Zomerfeesten, Schippop, Kadeloop. Ik kom overal!” Daarnaast ging ze mee met de tweede Vamosgroep om ontwikkelingswerk in Brazilië te doen. En zij is ook nog verkeersregelaar. Tjonge, die term ‘Vrijwilligersduizendpoot’ is niet verwonderlijk! Ook vanuit de St. Welzijn Midden-Delfland weet men Dorien te vinden. Er wordt zelden tevergeefs een beroep op haar gedaan. “Alleen als ik echt, echt geen tijd meer heb. Ik kan ook maar op één plek tegelijk zijn hè,” lacht zij.

Tekst en foto: GvW-T

Onderschrift foto: Dorien Keijzer, een duizendpoot op het gebied van vrijwilligerswerk